Vad du ska göra innan El Clásico – hur du gör det bästa av din El Clásico-upplevelse

El Clásico Fotbollsmatchen som fryser världen i 90 minuter. En kollision mellan två titaner i sporten, de två bästa fotbollslagen i historien som spelar för ära att vinna LaLiga. Denna match har spelats sedan början av 1900-talet och har varit en symbol för världsfotboll sedan dess. Många fotbollsfans anser att detta är den viktigaste matchen i världen. Just nu har Real Madrid överhanden på Barcelona, men alla vet att den här matchen inte kunde vara mer lika. Här är de saker du bör göra innan Real Madrid vs Barcelona:

Boka din resa

El Clásico spelas en gång i Barcelona och en gång i Madrid. Oavsett om du är intresserad av att delta i det ena eller det andra, måste du vara förberedd i förväg för att boka allt du behöver för att komma från ditt hus till arenan. Som du mycket väl kan föreställa dig, genererar denna duell imponerande förväntningar och följaktligen är efterfrågan att delta i denna match live kolossal.

Å andra sidan har båda städerna, Barcelona och Madrid, höga turismnivåer, därför måste du ta hänsyn till det. Sammanfattningsvis, se till att du kan boka dina flygbiljetter och ditt hotell med tiden så att de är så billiga som möjligt. Därför koncentrerar du mer pengar på den faktiska biljetten till arenan.

Välj en sida

Kanske är du redan ett die-hard Madrid eller Barca-fan, i så fall gäller detta inte dig. Men om du inte är en av dessa eftersom du hejar på ett annat lag, gäller detta för dig. Rivaliteten på planen är hög, men rivaliteten på gatorna och på läktaren är utan tvekan ännu högre. Du måste tänka på att, som tidigare nämnts, denna match har djupa historiska rutter, och du kan se det i atmosfären före matchen. Beroende på om det spelas i en eller annan stad kommer du mycket sällan att se några fans av bortalaget.

Till exempel skulle det inte vara bra att fira ett mål för Barcelona om du är i Bernabeu. Samma sak gäller om du är i Camp Nou. Nu kan du inte säga att du inte har blivit varnad!

Njut av historien

På båda arenorna (Santiago Bernabeu och Camp Nou) finns det en del av klubbmuseet tillägnad El Clásico:s historia. Om du ska delta i denna match, rekommenderas starkt att du bokar en arenatour eller helt enkelt en biljett till museet. Där hittar du den detaljerade historien om El Classico, med anekdoter, nyckeldatum, nyckelmatcher, och naturligtvis nyckelaktörer som har definierat några av de mest legendariska El Clásico-ögonblicken. Som till exempel det kalla ögonblicket när Messi gjorde ett sista minuten mål mot Real Madrid i Bernabeu och han tog av sig sin t-shirt och visade den för hela arenan. Det anses vara en av de kallaste stunderna i sport.

Nu, beroende på om du besöker ett museum eller det andra, kanske du märker en viss bias då det kan förväntas. Rivaliteten är så hög att inget lag vill ge några smickrande kommentarer till den eviga rivalen.

Stadiontour FC Barcelona

Andas atmosfären

Som tidigare nämnts är atmosfären som genererades före El Clásico en upplevelse en gång på livet. Gatorna fylls med fans som sjunger och visar det djupa och oändliga stödet och beundran för deras klubb. Normalt, innan matchen börjar, samlas fansen i närheten av stadion. För Real Madrid kallas nyckelgatan Marceliano, en lång gata fylld med barer. På spelkvällen är den full av Real Madrid-fans som ger allt i centrala Madrid. På Barça´s sida, fans samlas på flera gator nära arenan. Atmosfären är densamma, men i olika färger. Dessutom är sångerna som sjungs av Barça´s fans mestadels på katalanska och inte på spanska. Detta kan göra dem lite svårare att lära sig.

Det är ett måste att vara närvarande här eftersom det är en viktig del av upplevelsen, som är firandet före spelet. För att njuta av upplevelsen ännu mer skulle det vara bra att lära sig några sånger från det lokala laget för att smälta in mer och leva det som en riktig local.

Om stora folkmassor, bengaler och rop inte är för dig, men du fortfarande tycker om att spendera tid med lokala fans, finns det gott om barer nära stadion som definitivt kommer att ha fans av det lokala laget som njuter av en mer gastronomisk och ”fredlig” förmatch.

Hur som helst, båda är bra alternativ och erbjuder de bästa upplevelserna.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *