London groundhopping – en praktisk guide till världens bästa fotbollsstad

Groundhopping

Om du vill beskriva att titta på fotbollsmatcher på flera olika arenor med ett ord, då är ”groundhopping” det rätta ordet. Trenden att resa världen över för att besöka städer för att fånga spel på olika arenor växer ständigt. Fans älskar att kombinera groundhopping med att ta in lokal kultur och atmosfär när de går.

Om du skulle behöva välja en stad att besöka för att dyka djupt in i groundhopping, är det London. För att vara ärlig är antalet klubbar som kallar London sitt hem lite galet. Därför är alternativen för groundhopping i vackra London mindboggling.

Gillar du att titta på matcher mellan elitklubbar som Arsenal och Chelsea eller föredrar du lag som är längre ner på rankingen, så som Millwall eller Charlton? Det spelar ingen roll – i London finns det något för varje groundhopper där ute. Arenorna runt staden är bekvämt placerade nära varandra. Det kanske till och med var så att de människorna som låg bakom detta att är groundhoppers själva? Är du bara i London över helgen? Perfekt. Infrastrukturen i staden gör det möjligt att se många matcher på bara några dagar. Det handlar om att förbereda sig i förväg. Butiker för fans, eller pubar som hejar på ett visst lag och gatuförsäljare som säljer allt från prylar till t-shirts och halsdukar, you name it – London har allt detta. Staden bryr sig inte om du är nybörjare eller erfaren groundhopper, du kommer att känna en stad som andas fotboll oavsett vad.

London – den bästa destinationen för groundhopping

Här är några anledningar till varför London är en så bra destination för groundhoppers:

  1. Mångfalden av klubbar och arenor – Arsenal och Tottenham är båda väl presterande klubbar på professionell nivå. Har du hört talas om Alexandra Park? Den icke-liga sidan är den äldsta amatörklubben i världen och bara en av många amatörklubbar i London. Varje klubb har sin egen unika historia, karaktär, kultur och stadion. Detta gör London till ett utmärkt resmål för fans som vill uppleva all engelsk fotboll, inte bara elitlagen.
  2. Fotbollens kvalitet – varje säsong tävlar klubbar från London på den högsta nivån av engelsk fotboll, inklusive Premier League och Champions League. Klubbarna med flest titlar är Arsenal och Chelsea, men det finns andra sidor från huvudstaden vars pokalrum är välfyllda. När det gäller Arsenal och Chelsea kan besökare förvänta sig att se några av de bästa fotbollsspelarna i världen som Saka, Odegaard, João Felix eller Kanté.
  3. Matchdagsatmosfären – om du älskar passionerade och vokala fans, leta inte längre. Londons klubbar är kända för att erbjuda matcher med unik och livlig atmosfär. Arsenal och Tottenham har ofta fantastisk atmosfär på sina enorma arenor, men ignorera inte atmosfären på Crystal Palace eller West Ham United-matcher. Atmosfären där är oöverträffad.
  4. Historia och kultur – många klubbar i London grundades i slutet av 1800-talet eller tidigt 1900-tal, ett faktum som påpekar hur rik stadens fotbollshistoria verkligen är. Historien återspeglas i arkitekturen och utformningen av många av stadens arenor. Ibland gamla, ibland slitna platser och ibland branta ståplatser nära planen. Det är charm för dig. Fansen sjunger fortfarande gammaldags klassiska hymner och sånger från förr i tiden.

Med så mycket att se och uppleva är det inte konstigt att London anses vara en av de bästa destinationerna i världen för groundhopping.

Här är några tips för groundhopping i London:

  1. Planera din resplan – med så många klubbar och arenor i London är det viktigt att planera din resplan noggrant för att få ut det mesta av din tid. Tänk på platsen för varje arena och den tid det tar att resa mellan dem.
  2. Köp biljetter i förväg – det är alltid bra att köpa biljetter i förväg för att undvika besvikelse, särskilt för populära matcher. Du kan köpa biljetter säkert från www.fotbollstravel.se för att se till att du njuta av en upplevelse som denna.
  3. Utforska staden – London har många attraktioner utöver fotboll, så passa på att utforska staden när du är där. Besök museer, gallerier och andra landmärken och upplev den lokala maten och kulturen.
  4. Respektera fansen och kulturen – fotboll är en passionerad sport, och fans kan vara mycket lojala mot sina klubbar. Respektera fansen och kulturen i varje klubb och engagera dig inte i något beteende som kan ses som respektlöst eller störande.

Toppklubbar för groundhopping i London

Arsenal – Emirates Stadium

Moderna Emirates Stadium kan ta emot upp till 60 000 åskådare. Arenans fantastiska siktlinjer ger en trevlig och spännande speldagsupplevelse. Arenans arkitektur är också anmärkningsvärd, vilket återspeglar både Arsenals förflutna och nutid i dess design.

Hur är det med laget? Arsenal är kända för att spela offensiv och livlig fotboll. Det har varit ett tag sedan de verkligen glänste, men den här säsongen är Arsenal tillbaka i strid om Premier League-titeln. Om du väljer en match på Emirates Stadium får du uppleva spelare som Saka, Odegaard och Gabriel Jesus.

Chelsea FC – Stamford Bridge

Här har du en av de äldsta och mest kända arenorna i engelsk fotboll. När du besöker Stamford Bridge kommer du att njuta av den högljudda och karismatiska hemmapubliken. Berömda landmärken som Shed End och Matthew Harding Stand är bara två av arenans distinkta arkitektoniska egenskaper. Helt enkelt en legendarisk fotbollsarena och en legendarisk fotbollsklubb. Ngolo Kanté, João Felix and Enzo Fernandez, ringer dessa namn en klocka? Inte konstigt, de är bara tre av de fantastiska spelarna i denna Chelsea-trupp.

Tottenham Hotspur – Tottenham Hotspur Stadium

Dedikerad fanbas? Check. Underhållande fotboll? Check. Stora stjärnor? Check. Lägg till det en hypermodern arena, en av världens nyaste och mest tekniskt utrustade arenor. Infällbart fält, banbrytande LED-blixt och ett brett utbud av förstklassiga bekvämligheter för både åskådare och artister är bara några av kvaliteterna på denna fantastiska stadion. Har du hört talas om South Stand? Om inte, tar detta område av arenan inspiration från Liverpools ikoniska ”Kop”. Volymen och intensiteten som kommer från denna monter är något annat och något att uppleva live.

West Ham United – London Stadium

Kommer du ihåg sommar-OS 2012? Det var den händelse som London Stadium byggdes för. Men 2012 var ett tag sedan och numera fungerar arenorna som hemmaplan för West Ham United. Med sin kapacitet på över 60 000 personer är denna arena en av de största i Premier League. Under matcherna är arenan mycket högljudd och en mycket underhållande plats att vara på. Klubbhymnen ”I’ m forever blowing bubbles ” är en klassiker som alla behöver uppleva live.

Brentford – Gtech Community Stadium

Förmodligen en av de mest underskattade arenorna att besöka i London, om inte i Europa. Det finns inget liknande när det gäller atmosfär, allt tack vare klubbarna entusiastiska och högljudda supportrar.

Arenan färdigställdes 2020 och det gör den till en av de nyaste och mest tekniskt avancerade arenorna i Storbritannien. Att komma hit innebär att du får se fantastiska matcher, inte bara tack vare fansen, men tack vare arenans enastående design.

Hur är det med laget? Brentford överträffar år efter år och kommer sannolikt att nå den övre halvan av Premier League-tabellen den här säsongen när allt är sagt och gjort.

Crystal Palace – Selhurst Park

Om du vill uppleva en av de mest högljudda fanbaserna i världen på en klassisk arena, leta inte längre. Selhurst Park har varit Crystal Palaces hemmaplan sedan 1924. Här kommer du att njuta av en intim känsla på grund av den snäva och elektriska stadion.

Energin här är något annat och du måste uppleva det live för att suga in allt.

Fulham – Craven Cottage

Arenans klassiska arkitektur och flodstranden ger en magnifik bakgrund för fotbollsmatcher. Ställningarna på denna arena ligger ganska nära spelplanen, vilket ger åskådarna en fantastisk utsikt över händelserna.

Medan Fulham fans är kända för sin lojalitet, är atmosfären på Craven Cottage ofta tystare än på andra Premier League arenor. Fulham fans, å andra sidan, gillar att skapa en mer avslappnad, familjevänlig miljö utan att tillgripa höga skrik och låtar. Både hemma-och bortafans mottas varmt av klubbens trogna, vilket exemplifierar organisationens gemensamma anda.

Förutom den välkomnande energin, är Fulham känd för sin rika historia och spännande, offensiv märke av fotboll. Klubbens supportrar njuter av lagets historia och den distinkta ”Fulhamish” spelstilen som har kommit att förknippas med den.

Milwall – The Den

Ett av de mest kända (eller ökända) lagen i världen. Intensitet och passion är vad denna klubb, och dess fans, handlar om. The Den ligger i hjärtat av södra London och rymmer över 20 000 fans.

Fansens odödliga engagemang och intensiva entusiasm för laget bidrar också till den elektriska miljön. De är inte passiva åskådare utan snarare en integrerad del av matchen, och deras entusiastiska jubel kan vara både motiverande och skrämmande för andra sidan. Så fort du går in på arenan; kommer du att känna den elektriska atmosfären.

Millwall Football Club har en lång tradition och är känd för sitt aggressiva och ihärdiga spel. Alla riktiga fotbollsfans måste se Millwall spela i The Den minst en gång.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *