Hur man upplever den perfekta helgen i Dortmund

Dortmund är ett historiskt tekniskt centrum med ett blomstrande nattliv och en mängd spännande attraktioner. Mest troligt är öl och fotboll dess två mest kända export. En fotbollsresa till Dortmund är en fantastisk ide att tillbringa en helg. Du kan besöka många fina bryggerier, Westfalen Stadium, hemmet för stadens Bundesliga-lag, Borussia Dortmund och det tyska Fotbollsmuseet.

Medan kultur gamar kommer att vilja besöka konstfyllda Museum Ostwall, ligger nära den berömda Dortmund U-Tower, shopaholics kommer huvudsakligen dras till Westenhellweg, ettav Tysklands bästa shoppingcenter. Westfalen Park, som ger en naturlig paus, är hem för breda, frodiga ängar, ett rosarium med tusentals aromatiska arter och det smala Florian Tower, som har ett observationsdäck.

Dortmund är känt för sitt professionella fotbollslag för män, som tävlar i Bundesliga, den högsta divisionen i det tyska fotbollsligasystemet. De har också vunnit fem DFB-Pokals, en Intercontinental Cup och en European Cup Winners Cup. Detta är inte att nämna i deras åtta

Kort historia om Borussia Dortmund

Borussia Dortmund är den näst största idrottsklubben i Tyskland när det gäller deltagande efter Bayern Munich. Det grundades 1909 av 18 fotbollsspelare från Dortmund och är en del av en stor medlemsbaserad idrottsklubb med mer än 145 000 medlemmar. Dessutom representerar klubben aktivt andra sporter, särskilt handboll. Sedan 1974 har Dortmund haft hemmamatcher på Westfalenstadion, Tysklands största stadion. Dortmund har också den mest betydande genomsnittliga närvaron av någon föreningsfotbollsklubb globalt.

signal iduna park biljetter

Hur är det att titta på Signal Iduna Park?

Westfalenstadion, som översätts till” Westphalia Stadium ” på tyska, har officiellt fått namnet Signal Iduna Park sedan November 2005. Det är en fotbollsarena i Dortmund, Tyskland. Det är den största fotbollsarenan i Tyskland med 80 708 platser, och UEFA har erkänt det som en ”elitstadion”, så att den kan vara värd för betydande klubbmästerskapsfinaler. Staden är hem för det tyska Bundesliga-laget Borussia Dortmund. Steakhouse Rodizio mittemot spårvagnsstationen Theodor-Fliedner-Heim och NRW-Cocktails nära spårvagnshållplatsen Westfalenhallen finns två alternativ för att äta i förväg på Signal Iduna business park. Dessutom kommer du inte att bli hungrig tack vare de många snabbmatboderna och restaurangerna på arenan, inklusive den högt ansedda restaurangen Strobels Dortmund. Vad mer kan du önska när du kan konsumera öl medan du sitter på läktaren?

borussia dortmund biljetter

Om Yellow Wall

Yellow Wall är smeknamnet för Signal Iduna Parks South Stand. I själva verket är detta ett av de mest kända fotbollsställena i världen. Det är inte bara den största enskilda nivån i hela Europa; det är också den brantaste. Totalt 24 454 människor kan passa bakom Yellow Wall. Det är nu större än Burnley FC Stadium eller hela Union Berlin Stadium.

Här är varför Yellow Army har en speciell relation med ’ You ’ll Never Walk Alone’, den berömda Gerry & the Pacemaker’s sången som länge varit förknippad med Liverpool. Dortmunds förening med låten utvecklades först i mitten av 1990-talet. I jämförelse går Liverpool-fansens anslutning till det lokala bandet Gerry och Pacemakers 1960-tals omslag av originalet Rogers & Hammerste i komposition. 1996 ombads bandet PUR Harmony från Dortmund att täcka låten, och de följde. Bandet sjöng ändå en låt med en så solid koppling till Liverpool, trots sångaren Matthias Kartners reservationer.

Låten är också berömd på Liverpools Anfield Stadium. Dessutom, under COVID-tiderna, i vissa regioner i Storbritannien och Europa, blev ”You’ ll Never Walk Alone” solidaritetssången för medicinsk personal, akutvårdspersonal, och individer i karantän.

En fotbollsresa under helgen till Dortmund

Är du fotbollsfan är ditt liv ofullständigt tills du deltar i en Borussia Dortmund hemmamatch. Bundesliga är för närvarande oerhört vänligt för fans och oerhört populär. Det finns inget bättre sätt att njuta av en liga fylld med elitspelare och internationella superstjärnor än en helg fotbollsresa till Dortmund. Och var bättre att börja än med den formidabla Borussia Dortmund?! Atmosfären är känd, och Yellow Wall ropen ger varje besökare rysningar. Varje vecka besöker 83 000 fans sin älskade BVB och förvandlar speldagen till en festival. Det är bra att veta att öl kan konsumeras medan du tittar på spelet. Men om du föredrar att njuta av spänningen före spelet utanför arenan innan du går in, finns det också möjlighet. Till skillnad från andra delar av Europa anländer fans ungefär två timmar före kick-off. Som ett resultat, en fotbollsresa till Dortmund är en oförglömlig upplevelse.

Hur är det att titta på en match mot lokala rivaler Schalke 04?

Borussia Dortmund vs Schalke Revier derby är ”mor till alla derbies” av en anledning. I det industriella hjärtat av Tyskland tävlar två av spelets mest ivriga fanbaser om lokala skryträttigheter i en av fotbollens mest brutala rivaliteter i världen. Det representerade ett spel som har gett Bundesliga så mycket spänning genom åren. Genom 97 league-framträdanden har Revierderby i genomsnitt cirka tre mål per match, och som vi har sett är rekordet mellan dessa två hårda lokala rivaler väldigt jämnt. Revierderby-teamet är inte så annorlunda, som du kan se. Så, på derby-dagen, se till att säga det tyst.

Inget derby kan komma närmare det som ligger mellan Schalkes Revierderby och Borussia Dortmund. Det är en av de starkaste rivaliteterna i internationell fotboll, med två av sportens ivrigaste fanbaser som tävlar om lokala skryträttigheter i Tysklands industriella hjärta.

Revierderby är den moniker som ges till någon fotbollsmatch bland fotbollsklubbarna i Ruhr-regionen Nordrhein-Westfalen, allmänt känd som Revier, som är den förkortade formen av Bergbaurevier eller gruvområdet, men hänvisar oftast alltid till rivaliteten mellan FC Schalke 04 och Borussia Dortmund. Som ett resultat kallas det vanligtvis Ruhr derbyt utanför Tyskland.

Den bästa atmosfären kommer att omge arenan, eftersom Tyska fans är mer benägna att dricka offentligt eller från kiosker/ölställ än i barer och krogar, vilket är den bästa attraktionen. Det är en vacker 25-minuters promenad från stadens centrum till arenan, eller om du har en biljett kan du ta U-bahn, som är en 10-minuters resa direkt till arenan, gratis.

Hur är det att titta på en match mot nationella rivaler FC Bayern?

Matchningarna mellan Bayern Munich och Borussia Dortmund är nu anmärkningsvärda händelser på fotbollsschemat, både inhemskt i Tyskland och internationellt. Men”der Klassiker” är ändå en matchup som förtjänar namnet, även om ”Tyska Clasico ” kanske inte har samma sociala och politiska betydelse som matcher av liknande karaktär någon annanstans i världen. De två sidorna har varit i framkant av den tyska fotbollsscenen, och deras möten har fungerat som ett exempel för andra klubbmatcher i Tyskland. Rivaliteten mellan de två lagen i sport är allt annat än konstruerad, trots vad du kanske tycker om moniker. När Bayern Munich spelar Borussia Dortmund kallas det Klassiker match, och hela världen uppmärksammar.

Platser att besöka i Dortmund

De tidigare gruvorna, stålverket och bryggerierna bevaras nu som massiva minnesmärken till den välmående efterkrigstiden. Platser som ZecheZollern colliery har fortfarande sina massiva ångturbiner och utsökt jugendarkitektur.

I stadens hjärta är den antika Dortmunder Union Brauerei idag ett pulserande kulturellt nav som rymmer Ostwalls konstmuseum, fullt av expressionistiska konstverk. De flesta människor utanför Tyskland är bekanta med Dortmund på grund av sitt fotbollslag, och av goda skäl—Borussia Dortmund är ett fenomen. Var noga med att se deras katedralliknande stadion, Signal Iduna Park, som exploderar i ett ljudbrus under matcherna.

Saker att hitta på i Dortmund: 

 • Borussia Dortmund
 • Tyska fotbollsmuseet
 • Westfalenpark
 • Florianturm
 • Dortmund U
 • Transport Museum och Mooskamp station
 • Botanischer Garten Rombergpark
 • Haus Dellwig
 • Wasserschloss Haus Rodenberg
 • LWL-IndustriemuseumZecheZollern
 • DASA
 • Signal Iduna Park
 • Kokerei Hansa
 • Propsteikirche

Det här är några av de potentiella aktiviteterna i Dortmund, Tyskland. Du vet nu vad du ska göra och vart du ska gå om du är redo att ha en rolig och spännande resa! Så packa dina väskor och gör dig redo för en fantastisk resa till Dortmund.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *