2021-22 Wrap-up och höjdpunkter

Fotbollssäsongen 2021/22 har avslutats-och vilken händelserik säsong det har varit!

Säsongen började med arenor som öppnade för att ta emot fans från hela kontinenten efter säsongen 2020/21 där många matcher spelades på tomma arenor.

Augusti präglades också av några chockerande överföringar. Lionel Messi avslutade sin 21-åriga tid hos FC Barcelona med en flytt till Paris-Saint Germain. Den mest överraskande aspekten av hela denna prövning var att en av världens största spelare flyttade på en gratis överföring. Argentinaren hjälpte PSG att vinna ligatiteln, men de lyckades inte nå framgång i Europa. Efter Kylian Mbappé’s kontraktsförlängning kommer parisarna att vara en av favoriterna för att vinna Champions League nästa år.

Messi var inte den enda anmärkningsvärda spelaren som flyttade till ett nytt hem. Cristiano Ronaldo bestämde sig för att gå tillbaka till klubben som gjorde honom känd; Manchester United. Hans första match tillbaka visade sig vara sensationell och gjorde två mål i en stor seger över Newcastle. Tyvärr, trots att Ronaldo slog många individuella rekord, misslyckades Manchester United med att producera några trofeer den här säsongen och lyckades inte ens sluta bland topp 4.

Premier League såg en annan speciell avkastning. I januari undertecknade Brentford FC Christian Eriksen, som spelade sin första match sedan hans hjärtstopp under Euro 2020. Efter att inte ha kunnat spela i Serie A på grund av regler om implanterbara defibrillatorer, återvände den danska mittfältaren till Premier League för att återfå sin form och hjälpa ”the Bees” att stanna minst ett år till i toppfotboll.

Utanför överföringar, fanns det många andra vändningar under hela säsongen som gjorde det spännande. Premier League slutade på dramatiskt sätt när den säsongslånga striden kulminerade i Manchester City FC som tog pokalen. City gjorde comeback under de senaste 15 minuterna i säsongens sista match efter att ha följt större delen av spelet. Citys seger förnekade Liverpool sin chans att bara vara det andra engelska laget att vinna pokalen. Det var inte en fruktlös säsong för de röda, eftersom de erövrade både FA Cup och Carabao Cup.

I La Liga kände Barcelona effekterna av Messis avgång och snubblade ut genom porten under säsongens första månader. Teamet drabbades av ytterligare problem när ny signering Sergio Aguero gick i pension på grund av hälsoskäl. Lagets kamp resulterade i en förändring av ledningen i November 2021, vilket tog tillbaka ett annat gammalt ansikte tillbaka till klubben.

Med den legendariska mittfältaren Xavi tillbaka i Barcelona, den här gången som tränare, återföddes Barça från sin aska för att avsluta på andra plats efter Real Madrid. Los Blancos styrdes av Karim Benzema för att erövra ligatiteln och nå Champions League-finalen på dramatiskt sätt, med en comeback efter den andra. Ett mål av Vinicius gav Real sin 14:e Europacup.

Real Madrid var inte det enda laget som firade i Spanien. Real Betis vann sin tredje Copa del Rey efter att ha slagit Valencia från straffplatsen.

I Italien bestämdes titeln i Milano igen. Efter Inters triumf 2021 ändrades Serie A från nerazzurri att rossoneri färger i år. Det var AC Milanos första ligatitel på över ett decennium! Under samma tidsperiod har Bayern Munich dominerat Tyskland. Bayern förseglade sin 10:e Bundesliga i rad tack igen till Robert Lewandowskis målskytteförmåga. Den polska anfallaren är potentiellt på väg till en ny destination nästa säsong liksom Erling Haaland. Norrmannen kommer att spela för Manchester City nästa år, ett drag som kommer att göra Pep Guardiolas lag ännu mer fruktat.

Vinnare av säsongen 2021/22

 • Premier League: Manchester City FC
 • FA-cupen: Liverpool FC
 • La Liga: Real Madrid
 • Copa del Rey: Real Betis
 • Serie A: AC Milano
 • Coppa Italia: Inter Milan
 • Bundesliga: Bayern Munich

Viktiga datum

Trots att det inte finns några resor just nu kommer det snart att finnas något att se fram emot. Här är några viktiga datum du bör markera i din kalender:

 • 16 juni 2022 – Premier League-kalendern kommer att släppas denna dag. Du kan få ett försprång och planera din resa.
 • I början av juli – kalendrarna Serie A och La Liga kommer att släppas. Vi föreslår att du håller ett öga på vår hemsida så att du får ditt val av resor så tidigt som möjligt.
 • 5-6 augusti 2022 – Premier League och Bundesliga startar.
 • 13-14 augusti 2022-LaLiga och Serie A startar.

Kom ihåg! Fotbollssäsongen 2022/23 börjar tidigare än vanligt på grund av Qatar 2022-VM som spelas i November-December i år.

Konkurrens

Glöm inte att vi för närvarande kör en giveaway som kan se dig vinna ett presentkort på €400 som du kan använda på din nästa fotbollsresa. Allt du behöver göra för att delta i denna tävling är att skicka en kort recension av din resa med bilder till vår Facebook-sida. Vinnaren kommer att väljas slumpmässigt. Läs villkoren för giveaway här.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *